Facebook Twitter Google +1     Admin

Se muestran los artículos pertenecientes a Enero de 2009.

Airpen Mini

20090114183250-airpen-mini.jpg

La tecnologia avui en dia ens fa la vida més fàcil. Això ho podem comprovar amb aquest nou invent anomenat Airpen Mini. 

Els  Airpen Mini permeten traspassar tot allò que s'escrigui en un paper a l'ordinador. Aquest bolígraf ho digitalitza i ho guarda en la seva memòria interna que té capacitat d'emmagatzemar fins a 100 pàgines amb format A5 i A4. L'ús del bolígraf requereix d'un sensor que es col.loca damunt del paper on s'escriu. Aquest sensor disposa d'una pantalla que indica el número de la pàgina on ens trobem, la bateria de la qual te una autonomia de 15 hores. Tots el moviments que es realitzen amb l'Airpen Mini es detecten gràcies als ultrasons i infrarrojos que incorporen l'aparell. Per poder veure les dades només caldrà conectar el bolígraf en una entrada USB de l'ordenador. L'Airpen Mini funciona amb una pila de botó. La seva comercialització es localitza al Japó i té un cost de 120 euros.

Més informació: http://www.vivalared.com/airpen-mini-boligrafo-electronico

Jordi Moré

El 90% de les joguines velles no es reciclaran

20090115185442-20090107114303-1231267448284juguetesdn.jpg

Segons s’ha sabut, 9 de cada 10 joguines no es reciclaran i en el cas de les electroniques són les més perilloses ja que són les que produeixen més contaminació degut a que contenen mercuri, plom o piles entre altres elements. Aquesta xifra és preucupant ja que aquest any han augmentat un 18% les vendes de joguines electròniques respecte les joguines tradicionals com les bicicletes, cotxes en miniatura o patins.

Per evitar aquest problema la Federació espanyola de Reciclatge, demana que es portin en punts verds perquè es puguin separar els components que conté cada joguina. 

Més imformació a http://www.publico.es/ciencias/medioambiente/188712/juguetes/reciclar

Enric GabarróMés afecte cap a les vaques

20090131190528-txcorral3101094.jpg

Avui, llegint el diari he trobat una notícia bastant graciosa però a l’hora interessant. Parlava d’un estudi fet a la facultat d’Agricultura, d’Alimentació i Desenvolupament rural de la Universitat de Newcastle, a Anglaterra.

Aquest estudi els ha fet descobrir que les vaques que són tractades amb afecte produeixen una quantitat de llet més elevada que la resta. (Aproximadament uns 250 L més, quantitat bastant elevada per al propi animal). Aquest afecte diuen que es centra bàsicament en donar un nom a cada vaca i tractar-les com animals racionals, intel·ligents i capaços d’experimentar emocions.

La veritat és que aquesta noticia és un tant estranya i pot ser creïble o no, segons la mentalitat i el raonament de  cada persona. Però, si hi pensem, hi ha ganaders que hormonen les vaques per aconseguir una millor producció, mentre que d’altres amb tan sols un millor tracte aconsegueixen quasi el mateix rendiment. Per tant, podem dir que és una tonteria? No ho crec. Potser veient aquest estudi el que és una tonteria és seguir gastant els diners en la hormonació de les vaques.

Jordina Marbà

http://www.lavanguardia.es/gente-y-tv/noticias/20090131/53629959234/las-vacas-con-nombre-dan-mas-leche-universidad-inglaterra-newcastle-reino-unido-douglas-sarah-bbc.htmlBlog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris